Виставка відеоробіт підіймає питання про те, чим є праця для сучасної людини.

Чеська художниця Марі Лукачова та український художник Тарас Каменний представлять свої відеороботи, які пов’язані із сучасними моделями розчинення життя у праці та погляду на неї із різних боків.

“Міський ландшафт – це ландшафт праці, безліч способів практичного залучення людських ресурсів у процеси виробництва чи обслуговування. Із деактуалізацією поняття “робочого дня” та повного взаємопроникнення відпочинку та споживання – суб’єкт стає тотально продуктивним. Інакше кажучи, з нього повністю витискають його ресурс, його буття, а способи цього витискання набувають нечуваної раніше вишуканості. Працюють тіла, працюють психіки, працюють ідентичності та долі”, – зазначають у кураторській групі «Сира Нора».

Цілодобова експозиція «У праці сконать» є частиною проєкту “Павільйон “Джерело”: Тіла в місті”, у якому протягом двох місяців експонуються чотири цикли відео про соціальні проблеми в місті: візуальну екологію, насильство, працю, гендер. Відвідати інноваційний виставковий простір у колишньому павільйоні радянського бювету можна на вулиці Богдана Хмельницького 16.

Виставка відеоробіт відкрилася 9 жовтня, о 18:00. Вхід вільний.

Програма:

  •  18:00 — 22:00. Тарас Каменний. Перформанс “Картина-зброя”
    Арт-перформанс художника про те, яку силу має зброя художника.
  • 20:00 — 20:30. Майстер-клас від Бориса Кашапова та Лесі Кульчинської “Як стати художником”.

Поділіться з нами враженнями від відвідування виставки на пошту info@toloka.kiev.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *