В Студії Толока Дмитро Сухотерін футбольний уболівальник та Валентин Щербачов футбольний експерт, сперечаються щодо зустрічі Швеція – Україна.

Збірна України забезпечила собі путівку до чвертьфіналу чемпіонату Європи-2020, перемігши збірну Швеції з рахунком 2:1.

Відкрити рахунок підопічним Андрія Шевченка вдалося вже на 27-й хвилині: після передачі Андрія Ярмоленка, який зовнішньою стороною стопи вирізав передачу на інший бік штрафного майданчика, по м’ячу приклався Олександр Зінченко – 1:0.

Гол Зінченка

Хоча перший тайм проходив без очевидної переваги однієї з команд. Українцям довго вдавалося утримувати перевагу в рахунку – аж поки на 43-й хвилині його не зрівняв Еміль Форсберг.

Після його удару з-за меж штрафного майданчика м’яч зрикошетив від ноги українського захисника, Георгій Бущан на зміну траєкторії зреагувати не встиг.

На перерву шведи та українці пішли за нічийного рахунку.

На початку другого тайму обидві команди мали непогані шанси вирватися вперед, але в обох випадках – після дальніх ударів Сергія Сидорчука та Еміля Форсберга – м’яч влучав у стійку.

На 69-й хвилині вдача знову була на боці українців: той-таки Форсберг поцілив у перекладину.

Євро 2020. Україна на останніх хвилинах вириває путівку до 1/4 фіналу
Підпис до фото,Артем Довбик святкує переможний гол у ворота шведів

Під кінець основного часу і Україна, і Швеція не надто поспішали йти вперед – вочевидь, остерігаючись нарватися на контратаку суперника і пропустити вирішальний гол на останніх хвилинах.

Оскільки в перші 90 хвилин переможець протистояння так і не визначився, командам довелося грати овертайм – два додаткові тайми по 15 хвилин.

Травма Бєсєдіна
Підпис до фото,Жахлива травма Бєсєдіна. Шведа видалили за це, а українець змушений був поїхати зі збірної лікуватися. Наскільки важке пошкодження – ще невідомо

Вже у першому з них українці опинилися в більшості – Даніельсон прямою ногою пішов в коліно проти Артема Бєсєдіна, а суддя після перегляду повтору не роздумував – червона картка для гравця збірної Швеції.

На останній хвилині поєдинку Україні таки вдалося скористатися кількісною перевагою, передачу з флангу головою замкнув 24-річний Артем Довбик, який саме вийшов на заміну, – 2:1.

“Я такий щасливий, ми грали для всіх українських фанатів”, – розповів Андрій Шевченко на післяматчевій пресконференції.

“На цій стадії турніру ви повинні віддаватися більше, ніж на 100%. І те, що я побачив від своїх гравців сьогодні, вони справді спробували і грали серцем”, – додав тренер українців.

“Мій меседж футболістам полягав у тому, щоб вони повірили, що ми тут і це наш шанс змінити майбутнє. І ми зробили це”, – наголосив Андрій Шевченко.

Він також зізнався, що дивився перший тай переможного для Англії матчу проти Німеччини і очікує важкої гри проти англійців.

А захисник збірної України та “Манчестер Сіті” Олександр Зінченко сказав, що українські футболісти зараз “пишуть історію”.

“Після перших трьох ігор ми заслуговували на критику. Але ми повернулися [на поле] і зробили те, що хотіли”, – додав гравець.

“Сила не у тому, як ти б’єш, сила у тому, як ти піднімаєшся”, – натякнув Олександр Зінченко на грубу гру шведів у кінці поєдинку.

Він також розповів, що бачив перший тайм Англії проти німців, “які показали клас та мають багато суперзірок на полі”.

“Буду ради побачити товаришів по команді якнайскоріше, тому що я за ними скучив”, – додав Зінченко.

А воротар збірної України Георгій Бущан у коментарі сайту “Динамо Київ від Шурика” розповів про те, як вже готувався до серії пенальті.

“Я чекав, був упевнений, що команда дотисне. Але у мене є секрет – на пляшці з водою був написаний список гравців збірної Швеції – їхні номери і куди вони б’ють пенальті”, – поділився голкіпер.

І згадав про травмованого Артема Бєсєдіна: “Я бажаю Артему здоров’я, він довго до цього йшов. Як він сам казав, Євро без нього не відбудеться. Сьогодні він нам дуже допоміг, залишивши суперника вдесятьох. У мене тільки побажання, щоб ця травма не була важкою”.

У чвертьфіналі, який відбудеться в суботу, 3 липня, українці зійдуться зі збірною Англії, яка сьогодні вийшла до наступної стадії завдяки перемозі над Німеччиною.

Поєдинок зі шведами був першим матчем 1/8 фіналу чемпіонату Європи в історії української збірної.

Пройти до цієї стадії вдалося не без везіння: після двох поразок у трьох матчах групового етапу, “жовто-синім” не лишалося нічого, окрім як до останнього сподіватися на вдалий для себе результат поєдинків інших збірних.

Підопічним Шевченка зрештою пощастило – завдяки вдалим підсумкам матчів Швеції з Польщею та Іспанії. Зі Словаччиною вони пройшли до 1/8 – навіть попри відверто невдалу гру, через яку наразилися на хвилю критики з боку вболівальників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *