Бенефіціарні власники повинні подати відомості до ЄДР (Єдиний Державний Реєстр) в термін до 10.10.21 р. Законом передбачається штраф за ненадання відомостей в розмірі від 17000 грн до 52000 грн, хто стільки заплатить та методика оцінювання провини нам не відома.

Толока підготувала для Вас коротку інструкцію з надання необхідних документів. Всю процедуру слід поділити на два етапи, це куди чи кому подати заяву та де взяти зразки для заповнення.

Куди необхідно нести заяву, або хто має право внести данні в ЄДР (віднести на Ваш власний вибір):

  • або до Держреєстратора
  • або до нотаріусу
  • або до ЦНАПУ

На нашу думку похід до ЦНАПУ буде самим вдалим з трьох запропонованих варіантів.

Які документи необхідно подати для реєстрації:

  1. Структура власності (завантажити з сайту Міністерства Фінансів зразок тут)
  2. Заява форми 2 (завантажити з сайту Міністерства Юстиції зразок тут) (зразки чинні з 11.07.2021)
  3. Нотаріально завірену копію паспорта («книжечкой») Засновника, якщо у Засновника новий ID паспорт то завірена копія не потрібна.

Скільки потрібно буде заплатити за подання заяви:

Безкоштовно у випадку подання документів в законодавчо встановлений строк з 11 липня 2021 року по 10 жовтня 2021 року.

Таке звільнення передбачено ч.1 ст. 36 ЗУ № 755: у разі якщо законами визначено строк для приведення у відповідність до них, адміністративний збір не справляється при внесенні змін до відомостей, у тому числі змін до установчих документів, у строк, визначений цими законами.

Якщо ж ви подаватимете документи після 10 жовтня 2021 року, або додатково будете вносити інші зміни до відомостей в ЄДР, то адмінзбір складатиме 680 грн. (подаєте оригінал платіжного документу, з мокрою печаткою).

Існує можливість подання заяв держреєстраторові поштовим відправленням, або в електронному вигляді. Такі подання документів мають більш складну процедуру та не розглядуються в нашому варіанті.

Уточнення:

Увага! Відомості про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи подають та в подальшому оновлюють усі юридичні особи, крім політичних партій, структурних утворень політичних партій, професійних спілок, їх об’єднань, організацій профспілок, передбачених статутом профспілок та їх об’єднань, творчих спілок, місцевих осередків творчих спілок, організацій роботодавців, їх об’єднань, адвокатських об’єднань, торгово-промислових палат, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, релігійних організацій, державних органів, органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, державних та комунальних підприємств, установ, організацій.

Бенефіціарні власники Структура власності
Бенефіціарні власники Структура власності

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *