Санкції проти українців.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів Сполучених Штатів.

Зокрема, у санкційному списку опинилися нардеп від фракції партії “Слуга народу” Олександр Дубінський, депутат-втікач Олександр Онищенко та експрокурор Костянтин Кулик. Також у ньому фігурують помічник нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук. Колишній працівник посольства України у США Андрій Теліженко, експомічник Деркача Антон Симоненко, а також Петро Журавель, якого Мінфін США називає “медіаменеджером Деркача”.

Окрім того, ухвалений перелік включає 4 видання, а саме: ТОВ “Ера-медіа”, інформаційне агентство Only News, інтернет-портал NabuLeaks та ТОВ “Скептик” (Бегемот Медіа).

“Російські кампанії з дезінформації, націлені на американських громадян, є загрозою нашій демократії. Сполучені Штати будуть продовжувати агресивно захищати цілісність наших виборчих систем і процесів”, – прокоментував запровадження санкцій очільник міністерства Стівен Мнучін.

У чому звинувачують українців

Американський Мінфін вважає, що зазначені люди й компанії пов’язані з мережею впливу, яка була створена за участі нардепа Андрія Деркача та працювала в інтересах Росії.

У повідомленні міністерства зазначається, що щонайменше з 2019 року Деркач і його соратники використовували засоби масової інформації США. Платформи соціальних мереж у США та впливових американських осіб для введення в оману. Поширення необґрунтованих звинувачень у тому, що чинні та колишні офіційні особи США нібито причетні до корупції. Причетні до відмивання грошей і незаконного впливу на політичні процеси в Україні.

Зокрема, міністерство вважає, що Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Андрій Теліженко та Олександр Дубінський приєдналися до Деркача у поширенні дезінформації. Звинувачуються у пропаганді “шахрайських і необґрунтованих звинувачень” щодо американських політиків. Петра Журавля Мінфін називає ключовим членом медіакоманди Деркача. Дмитра Ковальчука також називають одним із медійників звинуваченого у співпраці з Росією нардепа. Антона Симоненка США звинувачують у приховуванні фінансових активів Деркача

“Вони неодноразово виступали з публічними заявами для поширення дезінформації про те, що офіційні особи уряду США брали участь у корупційних угодах в Україні. Ці дії підтримують зусилля Деркача, який виконує функції агента російських спецслужб, з надання впливу на президентські вибори в США у 2020 році”, – зазначили у Міністерстві фінансів.

Запроваджені санкції передбачають блокування усього майна зазначених юридичних та фізичних осіб. Вони підпадають під юрисдикцію США, а особам зі Сполучених Штатів забороняється проводити з ними операції. Також санкції передбачають блокування будь-яких організацій, які на 50 або більше відсотків належать одному або декільком із вказаних осіб.

За матеріалами Суспільного

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *