НАЗК призупинило державне фінансування для партії «Голос», і ми розцінюємо це як тиск на незалежну партію.

Пряма мова Кіри Рудик, голови партії «Голос»:

— «Партія «Голос» є єдиною неолігархічною парламентською партією. Державне фінансування, передбачене законом, є одним із джерел нашої незалежності. Спроба позбавити нас цього джерела є безпідставним та політичним тиском. Ми розглядаємо варіанти оскарження цього рішення та закликаємо НАЗК не перевищувати свої повноваження та не ставати інструментом політичного тиску.

НАЗК відкидає звинувачення у політичному тиску.

Зокрема, у НАЗК зазначили що партія оформила низку договорів із фізичними особами-підприємцями на суму близько 1,1 млн грн щодо послуг, виконання яких документально належним чином не підтверджено. Серед таких послуг — медійний моніторинг, пошук інформації, соціологічні дослідження тощо. Крім того, НАЗК встановило й інші порушення та недоліки, які не пов’язані із зупиненням фінансування партії.

Насправді, не дивно, що партія під час місцевих виборів замовляла такі послуги.

“Закиди про начебто “політичний тиск” не мають жодних підстав. НАЗК чітко вказало, які порушення були виявлені у звітах партій. НАЗК сподівається, що партія “Голос” у найкоротші строки надасть уточнюючий звіт, який може бути підставою для відновлення державного фінансування”, — заявив заступник голови НАЗК Іван Пресняков.

Будемо сподіватися, що НАЗК перегляне своє рішення після подання уточнених звітів діяльності партії.

За матеріалами сайту партії “Голос”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *