Митрополит Епіфаній – предстоятель Православної церкви України.

“Ми не впадемо. Бо знаємо, звідки ми вийшли, ким є і куди рухаємося. Тож у наступний, 2022 рік дивимося з розумом, вірою і прагненням найкращого”

Шукайте добро у справедливості. Церква радіє доброму успіху людини, досягнутому талантом і працею, бо бачить у ньому приклад для всіх. Саме тому ми хочемо, щоби корупція, яка руйнує такі успіхи й нищить добрі плоди праці, стала суспільно неприйнятною. Щоб не лише іноземні партнери називали корупціонерів і вводили проти них санкції, а щоби це повноцінно й ефективно робили наші правоохоронні органи і суди.

Ще одне джерело добра це активність. Віра без дій мертва. А тому церква готова бути разом з усіма, хто діє заради правди та справедливості. Ми довели це, коли під час Революції Гідності відчинили ворота Михайлівського монастиря. Ми довели це, коли під час, коли з першого дня воєнної агресії стали до лав волонтерів і надіслали на передову капеланів. Ми з тими, хто діє, працює, допомагає людям у найважчих ситуаціях.

Митрополит Епіфаній - предстоятель Православної церкви України.
Митрополит Епіфаній

Я вірю і надіюся, що нашим українським словом року у 2022-му стане слово “поступ”. Розвиток, просування вперед, еволюція, щось протилежне відступу, регресу, розподіленню та потрясінням.

Поступ не можливий без бачення та віри. Бачення є напрямком і витвором розуму. Наш розум дозволяє осягнути обрії і визначити прагнення і цілі. Наша воля є силою та шляхом до перемоги.

Це і є, як на мене, формула успіху в сучасному світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *