Радіо-блог «КіберКорсун»

Ми живемо в світі, наскрізь пронизаному інформаційними технологіями. Розмовляючи з батьками по вайберу, переписуючись з друзями по Ватсапу, сплачуючи телефонами в магазині ми запускаємо величезну кількість потоків інформації. Іноді дуже чутливої і критичної для нас інформації. І якщо вона стане відома не тим людям або опиниться під контролем зловмисників, наші втрати можуть бути дуже і дуже значущими. Та якщо бути обізнаним в базових принципах безпеки, слідувати певним, неодноразово перевіреним правилам та рекомендаціям, багатьох проблем можна уникнути, або значно зменшити можливі наслідки. Тож, як і обіцяли, ми знайшли кваліфікованого спеціаліста. Який простою, як кажуть – людською мовою, розповість нам про загрози світу технологій і надасть дієві поради щодо вашої персональної безпеки.

Радіо-блог «КіберКорсун»

Зустрічайте радіо-блог «КіберКорсун». 

Автор та ведучий – Констянтин Корсун – у 2000-2005 роках працював заступником керівника відділу боротьби з комп’ютерною злочинністю при Департаменті контррозвідки СБУ. Трохи пізніше – одним із засновником та першим керівником CERT-UA (2005 -2009). Після звільненні зі служби, у період з 2010 по 2017 Костянтин працював директором українського офісу міжнародної кібербезпекової компанії iSIGHT Partners (тепер є частиною FireEye), пізніше співпрацював з Symantec Corp. у якості незалежного постачальника послуг з кібер-розвідки (Threat Intelligence). Наразі Костянтин є співзасновником кібербезпекової компанії Berezha Security Group. Компанія надає послуги тестування на проникнення, оцінки безпеки програмного забезпечення, оцінки на соціальну інженерію, розробки та впровадження програм безпеки додатків, безпекової обізнаності персоналу, Bug Bounty, тощо. Пан Корсун є активним членом української кібер-спільноти, пропагуючи ідеї розвитку індустрії кібербезпеки в українському суспільстві. Як популярний кібер-блогер, Костянтин часто виступає на українських та міжнародних конференціях та мітапах: OWASP Ukraine, OWASP Kyiv Chapter, BSides Ukraine, BSides Kyiv, NoNameCon, UISGCon, Hack.lu, IGF-UA, DX-AgentIDC, UADOM, RIPE-NCC та інших.

Констянтин, багато днів та тижнів витративши на допомогу постраждалим від дій кібер-зловмисників. Він налаштований навчити всіх бажаючих самотужки боронити свою важливу інформацію і не потрапляти в складні ситуації, коли потрібне втручання поліції та висококваліфікованих фахівців. Ми почнемо з простих речей – правила поводження з мобільними телефоном. Це вибір якісних та безпечних месенджерів для спілкування та роботи, правила створення «незламних» паролів, та багато іншого. 

Радіо-блог «КіберКорсун» виходить щосереди о 21-00 і повторюється наступного ранку о 10-00.

Щоб слухати випуски вам потрібно буде запустити прослуховування “Радіо Толока” на цьому порталі, або налаштувати «Радіо Толока» у своєму смартфоні, додавши в налаштуваннях вашого улюбленого додатку інтернет-радіо посилання на наш стрім: https://radio.toloka.media:8463/radio

Редакційна група студії звертає вашу увагу на можливість долучитись до співпраці з нами. Чекаємо на ваші запитання та пропозиції.

2 коментарі

  1. Андрію, вітаємо.
    Поки що тільки стрім. Але, ми готуємо випустити подкаст зі всіма ефірами.
    Також в наших планах проведення ефірів з Костянтином в Студії Толока з прямою трансляцією на ФБ, Ютубі та звісно, із розміщенням в подкасті.
    З Повагою,
    Толока.

  2. Доброго дня!
    У вас можливо тільки стрім слухати чи є десь записи передач? Цікавить КіберКорсун – хочу прослухати, але поки ніде знаходжу.
    Дякую!
    Андрій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *