Всі ми знаємо Столичний ринок. І майже ніхто не здогадувався про внутрішні перипетії які стоять за прибутковим і якісним ринком.

Виявляється відомі павільйони ринку збудовані за рахунок кредитів та інвестиційних коштів. Почалося будівництво ще у 2010 році. Але швидко на ринок прийшли “донецькі” і “попросили” собі 73% акцій ринку. У співуправління ринком поставили людину Юрія Іванющенка, також відомого як “Єнакіївський”.

Менеджер Іванющенка виплачував з прибутків кошти за кредитне будівництво ринку та орендарям, які торгували на ньому. Але у 2019 історія ринку закрутилася.

Литовська компанія, яка володіє мережею “Новус”, вирішила викупити контрольний пакет акцій у Іванющенка. Внесли задаток суми і чекали юридичного документу. Однак рік назад, в січні 2020-го Іванющенко змінив керівника ринку на Рустема Абдукадирова. Це відбувається незаконно, бо про це рішення не повідомили жодного з десятків інвесторів.

Абдукадиров – непростий персонаж, а близька особа з оточення Армена Саркісяна, відомого також як Армен “Горлівський”, який керував значною кількістю тітушок під час Майдану. Абдукадиров цілий рік призупиняє виплати кредиту за будівництво ринку та коштів інвесторам.

Виникає підозра, що таким чином готується штучне банкрутство ринку. Саме таким чином зробив колега Іванющенка – Іван Аврамов з одеським ринком “7-й кілометр”. Цей ринок зараз перебуває на етапі ліквідації та банкрутства. Десятки торговців з ринку розуміють куди йде справа і звертаються до Мінюсту з вимогою скасувати призначення директором Абдукадирова. Але Мінюст блискавично швидко розглядає звернення поза чергою і заморожує рішення.

Справжня паніка на ринку починається, коли одна з груп інвесторів куди виплатила повністю будівництво свого павільйону. Підприємці намагаються далі законно оформити свою власність, але директор накладає вето. І Мінюст шокуюче швидко засідає і одобряє заборону на переоформлення.

Фактично, всі підприємці є зараз заручниками на борту величезного корабля, що йменується Столичний ринок, який штучно і прямо у них на очах топлять. Хоча для цього немає жодних причин.

Ринок – дуже прибутковий.

Єдина причина чому його знищують – Юрій “Єнакіївський” лише так може спокійно вивести кошти закордон, бо в Україні він досі у розшуку.

Відповідно, на даний момент ринок одноосібно контролює Юра “Єнаківський”. Він поставив Рустама Абдукадирова, а той в свою чергу покривається Саркісяном “Горлівським”, як впливовою кримінальною фігурою у столиці.

Мета – банкрутство хорошого ринку, “кидок” інвесторів та кредиторів, виведення грошей. А що далі буде з землею ринку – можна тільки гадати.

Інвестори бояться розорення ринку і залучилися підтримкою бійців “Правого сектору”. Поява там “правосеків” виглядає дивно тільки якщо не згадати, що за Абдукадировим стоять банди Саркісяна. Саме ці люди влаштували перестрілку у Броварах, коли ділили ринок автоперевезень. Правосеки утримують гарячі горлівські голови від бажання вирішити питання з підприємцями швидко.

Активісти та підприємці регулярно проводять акції під Мінюстом з вимогою втрутитися у аферу та провести розслідування інтриг “Єнакіївського” та “Горлівського”. З іншого боку Юрій Іванющенко включив своїх давніх партнерів – юристи Портнова та “Страна.уа” лобіюють, аби директором лишився Абдукадиров та завершив процес банкрутства ринку.

Вже кілька днів преса активно публікує страшилки “правосеки в Киеве” та “готовится захват”. Хоча насправді все уже захоплено. Чекаємо напруженої розв’язки. Обидві сторони розуміють, що на кону величезні гроші та доля ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *