Історія предків, яка навчає, а ви знаєте історію України?

Ну хоча б на рівні шкільних підручників? Знаєте? Вивчали?

А чому ви навчились з тієї науки? Щось ви винесли собі в якості досвіду, який можна десь застосувати?

Відповідь однозначна – ні.

Наука, яка зветься “історія предків” не має ніякого практичного застосування. Це наука про щось, що начебто важливе, але скільки ту науку не вивчай, а знання застосувати не вийде ніде.

Хтось скаже: то нам урок, щоб такого не повторилось більше ніколи. А все, що було гарним – треба зберігати.

Згоден, що таке не має повторитись, а гарне треба зберігати. Але що треба робити, щоб таке не повторилось – ви знаєте? Як зберігати – навчились?

Ні, і ще раз НІ !!!

То навіщо взагалі ця наука, яка нікому не дає нічого корисного?

Вся справа в тому, що замість історії нам викладають факти і трохи коментарів до цих фактів. До того ж коментарі упереджені, авторські і здебільшого щодо справжності чи імовірності існування тих самих фактів.

А аналіз? Де аналіз історичних подій з точки зору людини, яка жила в ті часи? Його ніде нема. Навіть простого погляду на історію чи якийсь історичний період очима простої людини – нема.

Я вже не кажу про те, що нам втюхують замість історичного спадку якусь незрозумілу послідовність геному людей, які тут жили в різні часи.

Планую створити матеріал для вивчення історії світогляду людей на території сучасної України за останні 7000 років. Бо важливий не генетичний код українців, а світоглядний спадок, який дійшов до сьогодення.

Чекаю вашої думки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *