Ботанічний сад ім. М. М. Гришко НАН України створений у 1935 р. і займає площу більше 117 га на історичній київської місцевості Звіринець.

На території ботанічного саду знаходяться Іонинський монастир XІX століття і Видубицький монастир XІІ століття. До складу ботанічного саду входять відділи: природної флори, дендрології та паркознавства, нових культур, акліматизації плодових рослин, квітково-декоративних рослин, тропічних і субтропічних рослин, алелопатії, зеленого будівництва, лаболаторія і наукова публічна бібліотека на 85 тисяч томів.

Ботанічний сад займається проектуванням і створенням нових ботанічних садів та парків, розробкою наукових основ дизайну і озеленення та займає провідне місце серед подібних підприємств Європи. Колекційний фонд Національного ботанічного саду налічує більше 13 000 таксонів, що відносяться до 220 родин та 1347 родів , а також більше 10 тисяч зразків насіння.

На окремих ділянках відтворена не тільки рослинність певної географічної зони, але і типові природні ландшафти. Більшість рослин доступні для огляду туристами в оранжереях і на відкритих майданчиках. Колекція бузку, магнолій вже давно стала не тільки візитною карткою саду, але і міста Київа.

Місце відпочинку киян…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *