Ісландія ефективно боролася із спалахом COVID-19 за допомогою суворої системи тестування та контролю. Протягом останнього року кілька разів запроваджувала карантинні заходи, щоб стримувати сплески епідемії. Саме завдяки ефективним та системним діям Ісландія повністю вскасовує всі карантинні обмеження.

“Ми відновлюємо суспільство, в якому ми звикли жити і до якого ми прагнули”, – сказала міністерка охорони здоров’я Сванді Сваварсдоттір.

Ісландцям більше не потрібно буде носити маски або триматися на безпечній відстані від інших людей, оскільки всі обмеження щодо COVID-19 будуть зняті в суботу, заявила міністерка охорони здоров’я країни в п’ятницю.

Ісландія, ймовірно, стане першою країною в Європі, яка скасує всі обмеження щодо COVID-19 повідомляє веб-сайт Kjarninn. Обмеження, що діяли дотепер, включали обмеження для публічних зборів та правило дотримання безпечної відстані між людьми. Уряд заявляє, що 87% ісландців отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу, що, за його словами, є найвищим показником, зафіксованим серед порівняних країн. У країні, де проживає 360 000 людей (майже, як на Оболоні), захворюваність на інфекцію становить лише 1,6 на 100 000 жителів у середньому за два тижні. Лише 30 людей померли із загальної кількості 6637 інфінфікованих.

КОПЕНГАГЕН, 25 червня

За інформацією Reuters

Схожі статті: Президент дав завдання уряду якнайшвидше провести детальну комунікацію з громадськістю щодо карантинних обмежень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *