Місцеві партії – порятунок України!

На нашій сторінці на ФБ ми підіймали питання щодо місцевих виборів і кандидатів, які висуваються від громади. Як виявилося більше половини українців готові проголосувати за представників локальних партій. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою Рейтинг 15-20 липня.

Так, 53% респондентів відповіли, що на місцевих виборах охоче б підтримали місцеві партії. 27% – готові проголосувати за національну політичну силу і 20% – не визначилися із цим питанням. Залишилося зʼясувати, чи готові українці висувати кандидатів зі свого оточення, чи і цього разу будуть голосувати за тих, кого запропонують партії.

Щодо національних місцевих партій, то згідно з даними соціологів, 43% опитаних, які готові голосувати за національну партію, віддали б свої голоси “Європейській солідарності”, 42% – ВО “Свобода”, 34% – ВО “Батьківщина”, 32% – “Слузі народу”, 31% – “Партії Шарія”, 29% – партії “Сила і честь”, 26% “Радикальній партії”, 25% – Партії регіонів, 24% – ОПЗЖ, 20% – Українській стратегії.

Зазначається, що ще 14% проголосували б за інші політичні сили, а ще 12 – не збираються на вибори.

За матеріалами Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *