Пташеня орла вигодували за допомогою дрона, як пише газета “Гаарец”, це перший випадок успішного вигодовування хижої птиці з підтримкою безпілотника.

Мати молодого орла загинула після зіткнення з лінією високої напруги, а зусиль батька було недостатньо для того, щоб вигодувати пташеня. Співробітники управління природи та парків Ізраїлю вирішили спробувати годувати його за допомогою квадрокоптера, який переносив їжу до гнізда на вершині скелі. Зазначається, що їжа була придатною для пташенят-орлів, збагачена вітамінами та корисними харчовими добавками.

28 липня, через 136 днів після вилуплення з яйця, юний сип остаточно навчився літати і покинув гніздо.

Пташеня та дрон з їжею

Екологи зазначили, що орлам необхідно допомагати, оскільки їхня популяція знаходиться під загрозою зникнення і перебуває на критичній стадії для свого подальшого існування, що вплине на майбутнє виду на Близькому Сході.

Пташеня орла
Пташеня орла

Науковці зазначили, що дуже важливим у цьому випадку є те, що пташеня вдалося врятувати, не виймаючи його з природного середовища. Вони підкреслили, що будь-яке інше втручання зменшує шанси на виживання птаха у дикій природі в майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *