ЗНО по новому!!!

На нараді-семінарі Міністерства освіти та науки 15 грудня, яка транслювалася у Facebook про це повідомив гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих Олег Шаров.

Міністерство освіти на свою пропозицію отримало як позитивні так і негативні відгуки, тож буде далі вивчати ситуацію.

Згідно з умовами вступу до вишів, абітурієнт у 2021 році зможе самостійно обрати 3 предмет ЗНО — математику, іноземну мову, біологію, географію, фізику або хімію для вступу на, наприклад, журналістику, а для вступу на, наприклад, “Стоматологію” можна обрати третім предметом біологію, хімію або фізику.

Шаров уточнив, що для вступу на цю спеціальність, а також на “Медицину” та “Педіатрію” потрібно буде набрати на не менше 150 балів з другого і третього конкурсних предметів. І все це аби лише взяти участь у конкурсному відборі.

Гендиректор додав, що два формати ЗНО з української мови не передбачають виключення української літератури. Оскільки ЗНО з української буде включати елементи української літератури, а ЗНО з української мови та літератури — елементи літературознавства.

Шаров нагадав, що під час вступної кампанії будуть діяти електронні кабінети абітурієнтів. Шаров зазначив, що там будуть потрібні електронні підписи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *