Прем’єр-міністр федеративної землі Саксонія (Німеччина) Міхаель Кречмер закликав вірян утриматися від відвідання церкви на Різдво.

Як пише німецьке видання Spiegel Online, Кречмер заявив, що не відвідуватиме церковні служби в переддень Різдва цьогоріч уперше у своєму житті.

“Скільки я себе пам’ятаю і за будь-яких обставин я був у церкві на Різдво”, — сказав він і розповів, як ще студентом поїхав з родиною до Герліца лише для того, щоб піти до церкви, а потім повернувся до Дрездену.

Однак цьогоріч політик вирішив залишитися вдома через пандемію COVID-19 і закликав усіх вірян зробити так само.

“Я думаю, що буде правильно, якщо ми все стримаємося в цей чутливий момент. Ісус і Марія також були одні в переддень Різдва”, — сказав прем’єр.

За словами Кречмера, він хоче зустріти Різдво лише у родинному колі. За його словами, з цим погодилися його батьки та родичі, але він все ж “відчував смуток”.

“Це ознака того, що вони серйозно ставляться до цих заходів, але, з іншого боку, це також ознака того, що вони стурбовані. Це мене зворушує”, — сказав він.

Голова уряду землі Саксонія Ангальт Райнер Газельофф також вирішив “триматися якомога далі” від церкви.

“Моя дружина і я вирішили, що вперше в нашому житті ми не будемо присутні на різдвяній службі в Різдво”, — сказав він.

Саксонія знаходиться на жорсткому карантині з понеділка. Дитячі садки, школи і численні магазини будуть зачинені до 10 січня. У Німеччині у переддень Різдва і в різдвяні свята дозволені зустрічі з чотирма людьми старше 14 років з інших домівок. Діти до 14 років не враховуються. Фактично дозволені лише зустрічі з близькими членами родини. Політики також закликали людей взяти “тиждень захисту” перед різдвяною зустріччю і різко скоротити всі контакти.

За матеріалами Суспільного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *