8 тисяч від держави, допомога бізнесу.

Від 14 грудня фізичні особи підприємці та наймані працівники (застраховані особи) можуть подавати заявки на отримання одноразової допомоги у 8 тисяч гривень. Допомоги від держави у рамках програми підтримки підприємців через карантин. Відповідно до постанови уряду, заявки можна подавати до 21 грудня.

Раніше Пенсійний фонд опублікував пам’ятку для застрахованих осіб щодо того, як отримати 8 тисяч гривень. Згідно з нею, право на отримання одноразової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень мають:

  • наймані працівники, які станом на 10 грудня 2020 року працюють за основним місцем роботи у роботодавця, діяльність якого була тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів. Середня заробітна плата яких за третій квартал 2020 року не перевищує тридцять тисяч гривень на місяць;
  • фізичні особи-підприємці, які станом на 10 грудня зареєстровані 3 місяці та у 2020 році сплатили ЄСВ за себе не менше ніж за 3 місяці. Перевірити факт реєстрації можна за цим посиланням.

Зазначається, що виплата не надаватиметься тим особам, які є одночасно фізичною особою-підприємцем та найманим працівником. Крім того, при поданні заявки буде автоматично здійснюватися перевірка відповідності основного виду економічної діяльності роботодавця переліку видів діяльності, стосовно яких було введено карантинні обмеження. Також автоматично перевірятимуться факти нарахування та сплати єдиного соціального внеску.

Перевірити зарахування стажу (сплату ЄСВ) і розмір заробітної плати можна за цим посиланням. Пенсійний фонд зазначає, що знадобиться електронний підпис.

При цьому заява на виплату одноразової допомоги застрахованим особам подається до 21 грудня 2020 року включно. Крім того, заява заповнюється виключно в електронній формі у мобільному додатку “Дія”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *