Громада вирішила і депутати реалізували волю народу. За таке рішення на позачерговій сесії Мукачівської міської ради проголосувало 34 депутата.
Цим рішенням депутати повернули територіальній громаді міста Мукачево та передали на позабалансовий облік управлінню міського господарства Мукачівської міської ради майно. Це трубопроводи підвідної газової мережі, а саме: вуличні газопроводи протяжністю 64,148 км; споруди ГРП – 1 шт.; ШРП – 49 шт., КСС – 20 шт.


Раніше це майно безоплатно було передане громадою на баланс Мукачівській філії ВАТ «Закарпатгаз». За рішенням 44-ї сесії 5 скликання Мукачівської міської ради від 30 квітня 2009 року № 932.


Така передача газових мереж на баланс міста робиться заради недопущення необгрунтованого та безпідставного безоплатного використання майна (підвідної газової мережі) територіальної громади та з метою ефективного їх використання в інтересах мешканців міста.

Тепер громада має газопровід у власності.

38 коментарів

  1. Підтримую, так має відбутися по всій Україні без виключення.

  2. Дякую,Буде посібник для наших депутатів.

  3. Рішення від 04 квітня 2017 р. №614 позачергової сесії Мукачівської міської ради. На сайті міськради воно є. А зараз завершився черговий етап передачі. Про це також є інформація на сайті міської ради.

  4. Чи правда що тут описане? В нашому ОТГ сумніваються,що таке може бути. Чи є якісь переконливі докази,щоб доказати правдивість цієї новини?

  5. Той хто продає газ відповідає за якість,і доставку без втрат!Так на ринку залишаться конкурентноздатні надавачі послуг,без прослойок з накрутками.

  6. и жирная вишенка на торте – потери и воровство)))

  7. Згоден з тим, що газ річ не для забавки. Варто згадати різного роду випадки із вибухом газу у містах і селах. Багато людей постраждали, а де хто і життям поплатився. Тому без жодних сумнівів транспортуванням газу повинні займатись професійні газовики. Тепер, коли ми визначились з питанням необхідного залучення професіоналів, постає питання, а чи будуть ті фахівці у структурах державного підпорядкування, чи олігархічного. На мою думку , тут і сумнівів не повинно виникати. Вся газотранспортна система по забезпеченню НАСЕЛЕННЯ І ДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ
    повинна обслуговуватись службою газопостачання яка має державне підпорядкування. Таким чином держава буде мати повне право регулювати ціни на постачання газу населенню і державним підприємствам. Яким чином проводити фінансування і утримання державних служб газопостачання (транспортування) ? Думаю, Що частину коштів повинна взяти на себе держава, а частину територіальні громади із своїх бюджетів. Процентне відношення можна узгодити. По любому грошові витрати населення будуть меншими ніж грабіжницькі тарифи на транспортування газу в сьогоднішніх умовах. Я не впевнений, що висвітлене моє бачення вирішення такого питання є 100% вірним, але окрім критики потрібно пропонувати щось натомість. Якщо хтось бачить як вирішити це питання по іншому, то пропонуйте свої варіанти, доповнюйте один одного, покращуйте сказане, …. робіть все що можете, тільки не будьте пасивними. Не дійте як одинак, об’єднуйтеся у спільноти, залучайте юристів, знавців газової справи. Залучіть депутатів всіх рівнів, нехай відпрацьовують наданий їм кредит нашої довіри на виборах, нехай покажуть чого варті їх обіцянки, нехай пам’ятають, що в наших силах відкликати їх із їх нагрітих крісел. Слава Україні !

  8. Питания тільки в одному ??? А хто і за які кошти буде обслуговувати дані мережі ????

  9. Газ це серйозна штука!
    Шаблею не обійдеться,.
    Важливо знати деталі такої передачі.
    Для тих, хто мозуміє що таке
    Газ!

  10. Хочеш щоб демонтували? То це запросто робиться. Тільки потім не вий від ціни підключення.

  11. Щось не бачу мера і дипутатів Ївано -Франківська .Чи вони підтримують грабіж газовиків у Івано-франківську?

  12. А вони (в Мукачеві) нікому і нічого не будуть платити не будуть, що тоже є абсурдом.
    Пропозиція. Направити всі платежі на окремий рахунок в ОТГ. Зробити держаудит діяльності філії облгазу за 2020 рік. Визначити яка частка цих грошей належить облгазу. Заключити нові договіри оренди мереж, або їх обслуговування з облгазом або іншою організацією.

  13. Обязательно и в Одессе также сделать и по всей Украине!!!

  14. Молодці, треба і нам в Одесі так зробить.

  15. На території Городнянщину багато газопроводів прокладено за кошти громадян і безоплатно передані олігархам. Можливо і Городнянській ОТГ підтримати приклад мукачівців. Чи, як казав один із кіногероїв “Хлопотно это”. Нам би щось попростіше. Квіточки посадити, ліхтарики повісити…

  16. На території Городнянщину багато газопроводів прокладено за кошти громадян і безоплатно передані олігархам. Можливо і Городнянській ОТГ підтримати приклад мукачівців. Чи, як казав один із кіногероїв “Хлопотно это”. Нам би щось попростіше. Квіточки посадити, ліхтарики повісити…

  17. А хто їх з часів СРСР обслуговує??? Дуже добре зрозуміло що ви хочете тим сказати!

  18. Цікаво, в порівнянні, на скільки тепер в Мукачеві змінилися тарифи на оплату газу?

  19. Згоден

  20. Яке обслуговування?Вам щось зробили за попередній рік, що є плата за транспортування?20 років в нас є газ, який самі проводили і 20 років ніхто нічого не робив!Ми самі за свій кошт все робили!

  21. А ще за таку плату, чому не починають фарбувати жовтою фарбою газові труби, які підходять до осель? Люди самі фарбують? Треба газову аварійку викликати і заставляти фарбувати!

  22. Пора так на Прикарпатті зробити.

  23. Цікаво.їхня труба лежить на моїй приватизованій землі.нехай платять мені за це.ато зовсім уже знахабніли.

  24. Полная начализация облгазов и обленерго. Перерасчёт себестоимости раздела и обслуживания после чего можно сложить видимую сумму в платёжка для народ. Аппарат президента с министрами и т. Д. В том числе с зе в отставку. Регуляторов тарифов взять под стражу за геноцид украинского народа

  25. Що всі так переживають за обслуговування труби,та хочаб ті самі підуть обслуговувати трубу ,головне що зміниться,чи буде все по справедливому використовуватись,в що мало віриться.

  26. Сначала сделать аудит газовой мережі, посмотреть сколько они моржи на ней имели. Если Мукачево вернули уличные газопроводы, значит оно того стоило.

  27. Добрго дня ….
    Не бачу жодних проблем. Років 5 тому в кожному місті було біля двох десятків фірм які займалися монтажними роботами. А хто краще моде займвтист обслуглвуванням… той хто монтував. Але це все було зруйновано після того як Фірташ протягнув через ВР У закон де монтаж і обслуговування проводилось тільки експлуатуючою організацією. Антимонопольний комітет в дапому випадку нічого незробив. Що ми маємо сотні фірм з ліцензіями з допусками досвідом і спеціалістами були кинуті за примхою олігарха за для такої ситуації яку ми маємо сьогодні….
    Мені здається це гра в довгу… але для них це було варте того.
    Я з впевненістю хочу сказати що при бажані можна зібрати спеціалістів даної сфери яких під пиимусом колись заганяли під ПАТ ГАЗ різних міст районів і областей….

  28. Кому ти вибираєш,за 2-3 неділі навчання і будуть фахівці, якщо є бажання

  29. Читайте
    Раніше воно безоплатно було передане на баланс Мукачівській філії ВАТ «Закарпатгаз» за рішенням 44-ї сесії 5 скликання Мукачівської міської ради від 30 квітня 2009 року № 932.
    Хто до того обслуговував

  30. Ок, молодці. Труби повернули, плату за розподіл скасували. А хто буде обслуговувати ті труби? 68 км труб, наповнених горючим газом без слюсарів і майстрів – то бомба уповільненої дії. Аварійка за чий рахунок приїде, коли буде витік газу? Мабуть, за рахунок депутатів?

  31. Так потрібно зробити всій
    Україні.

  32. А далі ЩО ????
    Ну забрали мережі, обладнання і все що до них відноситься, а обслуговувати, ремонт і т.д. хто буде, комунальники із кілочками, зрозумійте одне одна справа забрати, а друге утримувати цю усю Систему у робочому і безаварійному стані + проводити різні роботи які вимагають 💵, і головне людського професійного рівня, а як відомо в Україні таких фахівці готує тільки 2 навчальних заклади. І тут питання хто це все буде робити???? – Правильно таж сама організація яка і робила, провда уже за окремими рахунками і т.д. і тут виникає питання- ,,для чого це все?,, А дуже просто тут на хвилі “все у громади” деякі “рукасті і з головою” як у нас заведено “піднімуться”
    А так рішення ще з багатьма невідомими

  33. Ура. Хоть хтось думає головою.

  34. Какие молодцы! Я ЗА И СОГЛАСНА НА 100_.НАДО ЧТОБ И Дергачёвская громада перевела на свой баланс.

  35. Кому і скільки зараз платять мукачівці?

  36. Так має бути по всій Україні

  37. Молодці!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *