Під час засідання Ради національної безпеки та оборони України було ухвалено протокольні рішення щодо необхідності відновлення контрольного пакета акцій держави у статутному капіталі АТ “Черкасигаз”. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Цитата

“„Черкасигаз“ буде повернуто у державну власність”, — наголосив Секретар РНБО.

Логотип

Деталі

За його словами, на засіданні ухвалено протокольні рішення щодо необхідності відновлення контрольного пакета акцій держави у статутному капіталі АТ “Черкасигаз”. Саме його було в незаконний спосіб відчужено з державної власності.

Прийнято протокольне доручення, яке стосується повернення в держвласність АТ «Черкасигаз», яке в незаконний спосіб, шляхом шахрайських маніпуляцій було вкрадено у держави.

РНБО взяло до відома інформацію міністра енергетики Германа Галущенко і глави НАК «Нафтогаз» Юрія Вітренка про втрату контрольного пакета акцій підприємства. Він також доручив Кабінету міністрів спільно з НКЦПФР, СБУ, ДБР за участю Офісу генпрокурора і НАБУ в термін провести перевірку обставин цієї втрати.

Як повідомлялося, в грудні 2012 року «Черкасигаз» повідомив в системі розкриття інформації НКЦБФР, що пакет акцій підприємства, що належить НАК «Нафтогаз України» скоротився з 51% до 9,97%.

У прес-службі Фонду державного майна повідомили, що рішення про приватизацію держпакету акцій «Черкасигаз» урядом не приймали, і акції цієї компанії Фонд не отримував.

«Нафтогаз України» тоді відмовився коментувати зниження своєї частки в «Черкасигаз». Тоді, зокрема, було зафіксовано, що в структуру власності газової компанії увійшло ТОВ «Ласфано Україна».

Вона є співзасновником ТОВ «Фінансова компанія« Сонячне місто », радник якої Сергій Матвійчук очолював наглядову раду Надра Банку (Київ). Самим бенефіціаром цього неплатоспроможного сьогодні банку був Дмитро Фірташ.

Зараз «Нафтогаз» зберігає за собою частку 9,97% акцій в облгазі:

Perritt Select Investments Limited – 22,56%,

ТОВ «Ласфано Україна» – 20,35%,

ТОВ «Міжрегіональна торгова компанія» – 15,81%,

Володимиру Болбас і Сергію Назаренку – по 9,87%,

Newavit Holding and Finance – 6,6%.

За даними видання «БізнесЦензор», «Черкасигаз» контролюють Ігор Воронін і Юрій Величко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *