Реформа заборонити раз і надовго. Взагалі-то я б і кримінальну відповідальність ввів би за це. Щоб ніяким чиновникам, депутатам чи партіям не прийшло в світлу голову декларувати, обіцяти і запускати процес реформ будь-чого і будь-де. Досить! Нареформувались.

І не треба говорити що да, реформа поліції не дуже, а от з вільним ринком енергоносіїв дивіться як гарно вийшло… Не вийшло!

Проблема в тому що будь-яка реформа це спланований(невдало чи злочинно), або ж вимушений, процес витрат значних коштів та часу. Бо треба не реформувати, просто змінюючи форму, а ЗМІНЮВАТИ саму суть !

Реформа на прикладі квартири

Пояснюю… на прикладі ремонту в одній кімнаті квартири.

Ви вирішили переклеїти шпалери, замінити лінолеум та пофарбувати стелю. Ви хочете зробити в кімнаті зміни на краще. Не реформу кімнати, а саме зміну кімнати! Що ви робите? Виносите все з кімнати, зриваєте зі стін шпалери, фарбуєте стелю, клеїте нові шпалери і замінюєте покриття на підлозі. Все, кімната змінилась!

Але частіше відбувається не так гарно.

Частіше це не зміна, а реформа кімнати.

Вам немає куди винести речі і ви складаєте їх в один куток кімнати, поки в іншому робиться ремонт. Ви завішуєте диван та шафу плівкою, а вікна газетами і починається “реформа кімнати”. Бо в результаті шпалери приклеєні криво(там шафа трохи заважала). Лінолеум трохи з “пузом”(бо коли новий лінолеум стелили дивана тягнули) і ось… начебто кімната оновлена… але ні, все криво-косо і місцями забруднено…. і що важливо – нагадує про те як було раніше. Ось це і є реформа!

Не зміни кімнати на краще, а “лайняний гібрид” того що хотілось із тим що було…

І ось це треба заборонити під загрозою довічного ув’язнення!

Заборонити заради того щоб з’явились нові судді, щоб зникли “менти” і щоб лікарі лікували, а не намагались вижити… І інакше ніяк!

Пам’ятайте – коли якийсь політик обіцяє “реформу чогось там ” то він або тупа свиня, що засре вам все і в нікуди витратить ваш час та гроші. Політик хитра скотиняка, що планує нажитись, “занурившись з головою” в каламутні потоки реформаторських буднів! І приклади того як оце “реформаторство” в нас багато років відбувається вам добре відомі.

Тож як чуєте заклик до “проведення реформ” виламуйте з паркану штахетину, бажано із поржавілими цвяхами, і без сумнівів бийте на звук не дивлячись. Допоки черговий реформатор не перестане скавчати і забереться геть. Так буде значно краще і для країни загалом і для вас і ваших близьких особисто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *