Київська Русь, русини, Гетьманат, українська мова, походження народів та коріння українців це та багато іншого в авторській передачі Довгича Віталія Андрійовича.

Навколо історії формування України та її державності, останнім часом, сформувалося багато пліток та історично перекручених фактів. Щоб прояснити історію та навести лад в хронології подій Довгич Віталій Андрійович підготував передачу.

Сотні історичних описів та свідчень вказують на формування Української державності понад 2000 років тому.

За історичними джерелами Київською Руссю називався Київ та його околиці. Вже пізніше території були значно розширені, та довші ніж існуючі кордони України на сьогоднішній день.

Але насправді термін Київська Русь з’явився в 18 столітті, а справжня назва цієї території з далекої історії Русь. Ця термінологія була штучно введена при Єкатерині ІІ, кабінетною канцелярією для розділення понять: “Московської Русі” та “Київської Русі”.

Тобто термін Київська Русь, що активно останнім часом вживається в СМІ та на телебаченні невірний, слід вживати назву Русь.

Бажаємо приємного перегляду та чекаємо на Ваші коментарі та запитання для автора історичної передачі Довгич Віталія Андрійовича.

Київська Русь, міфи розвіюються

Довгич Віталій Андрійович – народився 31 липня 1954 року в м. Макарів, головний редактор студії ТОЛОКА, головний редактор часопису “Євроатлантика”, Член Спілки Журналістів. Експерт Інституту євро-атлантичного співробітництва і Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучерева.

Автор сотень журналістських та наукових творів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *